Virumaa noortekeskused said rahalist tuge

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:SAUGAS AVATI NOORTEKESKUS : P
PRN01:SAUGAS AVATI NOORTEKESKUS : P Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti noorsootöö keskuse korraldatud (ENTK) avatud noortekeskuste projektikonkursi käigus said 11 Ida-Virumaa ja Lääne-Virumaa noortekeskust paremate võimaluste pakkumiseks toetust kokku ligi 23 000 eurot.

Saadud abiga korraldatakse tänavu Kirde-Eestis põnevaid noortele suunatud ettevõtmisi, mida asuvad teoks tegema Kunda, Rakvere, Roodevälja, Sõmeru, Ubja, Uhtna, Vaeküla ning Väike-Maarja, Kohtla-Järve ja Sillamäe noortekeskused ning Toila valla spordi- ja kultuurikeskus.

Toetuse saavad kaheksa Lääne-Virumaa projekti ja kolm Ida-Virumaa projekti kogusummas 23 257,68 eurot.

Projektide hindamiskomisjonis osalenud ENTK suunajuhi Kaire Soometsa sõnul aitavad toetuse saanud projektid pakkuda kohalikele noortele mitmekesised võimalusi, mis on ühtaegu lõbusad, aga ka arendavad.

Lääne-Virumaal luuakse näiteks toetuse abil Rakvere avatud noortekeskusesse vähemalt 250 noorele võimalus tasuta ehitada ja kasutada droone ning saada teadmisi ja kogemusi antud valdkonnas.

Soomets selgitas, et projekti sisu hõlmab tehniliste oskuste edasiandmist ja arendamist ning filmi-, foto- ja montaažimaailma tutvustamist noortele. "Iga noor saab panna proovile oma oskused ja neid täiendada, et panna ise kokku drooni, seda vajadusel täiendada ning kasutada drooninduses populaarseid tehnilisi võimalusi," ütles ta.

Ida-Virumaa toetuse saanud projektide hulgas on näiteks Toila valla spordi- ja kultuurikeskuse projekt "VANK läheb külla!", mille eesmärk on teistelt avatud noortekeskustelt inspiratsiooni kogumise kaudu arendada ja täiendada Voka avatud noortekeskust ning luua noortekeskusesse aasta lõpuks vähemalt kolm uudset tegevusvõimalust.

Projekti käigus külastab ligi 20 Toila valla noort viit Eesti noortekeskust, et tutvuda sealsete olude ja võimalustega ning seeläbi luua oma kodukoha noortekeskusesse Vokas uusi võimalusi. Samuti jagatakse oma kogemusi ja edulugusid külastatavate noortekeskustega.

Avatud noortekeskuste projektikonkursi taotluste esitamise tähtajaks 9. veebruaril laekus ENTK Konkursiveebi keskkonda 156 taotlust, neist 134 tavaprojekti ning 22 nutiprojekti kategoorias. Saabunud taotlustest 18 esitasid esmataotlejad.

Kirde-Eestis avatud noortekeskuste projektikonkursiga rahastuse saanud projektid:

Kohtla-Järve noortekeskus; "Mängusõbra klubi"; 1650 eurot

Kunda linna klubi; "Koolivaheajad 2018 Kunda noortemajas"; 1972,99 eurot

Rakvere avatud noortekeskus; "Noored Lendu"; 8487,75 eurot

Roodevälja noortekeskus; "MOSAIIGIMAAILM"; 553 eurot

Sillamäe huvi- ja noortekeskuse Ulei avatud noorteklubi Uus Põlvkond; noorte sotsiaalse teatri projekt "Noored kõnetavad"; 2150 eurot

Sõmeru noortekeskus; "Läbi seikluskasvatuse elule vastu"; 3000 eurot

Toila valla spordi- ja kultuurikeskus; "VANK läheb külla!"; 1680 eurot

Ubja noortekeskus; "Disainitud paberilõiked"; 453,6 eurot

Uhtna noortekeskus; "Helmeste ja kristallide imeline maailm"; 799,72 eurot

Vaeküla noortekeskus; "Meisterdada on vahva"; 1003,58 eurot

Väike-Maarja valla noortekeskus; "Kuulid veerema"; 1507,04 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles