Pandivere päevad tulevad külakonverentsidega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külakiik. Foto on illustreeriv.
Külakiik. Foto on illustreeriv. Foto: Laura Oks/Postimees

Pandivere päevade eel peetakse Väike-Maarja vallas kaks külakonverentsi: esimene 31. mail Ebavere külas ja teine 2. juunil Raekülas.


Külakonverentsidel meenutatakse küla lähemat ja kaugemat minevikku, räägitakse tänapäevast ja arutletakse koos vallajuhtidega külaelu kestmisvõimaluste üle. Külakonverentside eesmärk on elavdada külaelu, samuti anda võimalus vallajuhtidele silmast silma kohtuda külaelanikega ja tutvuda külade lugudega.

Külakonverentse peetakse Väike-Maarja vallas tänavu juba 11. korda, esimest korda saadi külakonverentsidel kokku 2001. aastal. Mullu toimusid külakonverentsid Aburi ja Määri külas.

Väike-Maarja vallas on kokku 33 küla ja külakonverentsidega on jõutud neist paljudesse, kuid 11 aastaga ringi veel küladele peale tehtud ei ole. Külaelu edendamiseks on moodustatud 1kaksteist mittetulundusühingut. Kümnel külal on oma arengukava. Vallas käib koos käib külavanemate ümarlaud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles