Sinilillekampaania on rajale toonud 1400 jooksusõpra

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilillejooks
Sinilillejooks Foto: Sille Annuk

Viiendat aastat korraldatava sinilillekampaania raames toimub tänavu kevadel esimest korda kuus Sinilillejooksu nii Eestis kui ka välismaal. Rajale on tulnud veteranidele au andma juba ligi 1400 inimest.

"Sinilillejooks on igaühele jõukohane, end saab proovile panna kaitseväe üldfüüsilist testi sooritades ning läbida rada joostes. Kes soovib aga rahulikumat tempot, saab raja läbida sörkides või koos perega jalutades," rääkis Sinilillejooksu peakorraldaja Kaia Kollo.

Sinilillejooksu kõrvale on tulnud ka Sinilillekese jooks, mille 200 meetri pikkusele rajale on oodatud kuni 12-aastased lapsed. "Esmakordselt korraldasid Sinilillekese jooksu 2016. aastal Hiiumaa tublid naiskodukaitsjad ning tänaseks on sellest kujunenud Sinilillejooksu lahutamatu osa, mis on saanud väga positiivse vastuvõtu. Tunneme siirast rõõmu, et tervislikke eluviise harrastatakse kogu perega," ütles Kollo ja tänas kõiki veteranidele au andnud osalenuid.

Sinilillejooks on nüüdseks toimunud Tapal, Tartus, Brüsselis ning esimest korda ka Pärnus ja Kopenhaagenis. Viimane võimalus osaleda Sinilillejooksul on 22. aprillil Tallinnas Kadrioru pargis ning lisaks ka 23. aprillil Kärdlas naiskodukaitse korraldataval jooksul.

23. aprillil oodatakse aga kõiki veteranipäeva tähistama Tallinnas Vabaduse väljakul Veteranirokiga, kus esinevad Karl-Erik Taukar Band, Kaitseliidu Tallinna maleva rokkansambel Mustad Kolonelid ning spetsiaalse rokikavaga Liis Lemsalu, Ott Lepland, Ivo Linna ja koos solistidega lavale astuv ansambel Revals.

Veteraniroki alal saab uudistada ka militaarmessi. Lisaks sellele on võimalik kogu veteranikuu ajal osa võtta naiskodukaitse vabatahtlike korraldatavatest üritustest üle Eesti.

Veteranikuul sinilillesümboolika müügist kogutavad annetused aitavad toetada veterane ja nende lähedasi, rajada Tapa linnas välitrenažööride ala, soetada Tartu ülikooli kliinikumile ja Rakvere haiglale taastusraviseadmeid ning toetada MTÜ Peaasjad tegevust meeste vaimse tervise edendamisel.

Praeguseks on annetusi kogunenud 31 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles