Selguvad Eesti parimad mõisad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagadi mõis.
Sagadi mõis. Foto: Meelis Meilbaum

Teaduste akadeemias selguvad täna pärastlõunal 2018. aasta Eesti parimad mõisad.

Eesti Mõisate Ühenduse juhatuse esimehe Tõnis Kaasiku sõnul on kolmandat korda toimuva mõisakultuuri edendajate tunnustusürituse eesmärk teadvustada laiemalt mõisate rolli Eesti ajaloos ja kultuuris.

“Tänavune aasta on Euroopa pärandkultuuri aasta ning kogu Euroopas ja ka Eestis on mõisatel pärandkultuuris väga oluline roll. Samuti soovime väärtustada seda, et mõisad pole olulised mitte ainult ajaloos, vaid ka tänapäeval. On ju mõisad Eesti eri paigus järjest olulisemad kohalikud tööandjad ning kultuuri ja regionaalse turismi arendajad,” lisas Kaasik. 

Parima mõisamajutuse kategoorias kandideerivad Vihula, Pikavere ja Pidula; parima mõisatoitlustuse vallas Palmse, Keila-Joa ja Sagadi; parima mõisamajanduse edendaja kategoorias Arkna, Mooste ja Moe; parima kultuurimõisa vallas Anija, Kernu ja Sänna ning parima mõisa restaureerimisteo tiitlile Koluvere, Kumna ja Kotlandi. 

Samuti antakse üle auhind parimale mõisaajaloo tutvustajale. 

Tunnustusürituse korraldaja Eesti Mõisate Ühendus on ka Euroopa Ajalooliste Hoonete Ühenduse täisliige, kuhu kuulub ligi 50 000 ajaloolist lossi ja mõisat üle Euroopa, kaasa arvatud mitu kuningakoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles