Maaameti kaardirakendused on põlengu tõttu rivist väljas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardirakendusi praegu kasutada ei saa.
Kaardirakendusi praegu kasutada ei saa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiaosakonna serveribaasis puhkes täna põleng, mistõttu on muu hulgas maaameti kaardirakendused teadmata ajaks rivist väljas.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja teatel said päästjad väljakutse Tallinnas Mustamäe teel asuvasse majja kell 11.19. Praegu kustutustööd käivad.

Keskkonnaminister Siim Kiisleri sõnul oli olukord tõsine, kuna põlengupaigas asuvad muu hulgas maaameti serverid. "Mõjutatud saavad olema kõik riigi infosüsteemid, mis kasutavad maaameti kaardiinfot, ning mingil määral kõik keskkonnavaldkonna infoteenused," ütles Kiisler.

„Kõik olulised infosüsteemid on häiritud. Helistage, ärge saatke e-kirju," lisas Kiisler, märkides, et põlengu tõttu on hoones välja lülitatud elekter ning seetõttu on maas ka kõik teised elektroonilised teenused.

Kiisleri sõnul on võimalik, et põleng sai alguse tagavara toiteallika ehk UPS-i süsteemist. Põlenguga kaasnenud kahju suurus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles