Kaitseväelased harjutasid linnalahingu pidamist

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Scouts-pataljoni A-soomusjalaväekompanii kaitseväelased harjutasid sel nädalal linnalahingu pidamist Moe külas ja mahajäetud hoonetes Tapa linnas.

Moel harjutati linnalahingu elemente kohaliku tootmisettevõtte territooriumil, kus tavapärane töö jätkus ka harjutuse ajal. "On väga meeldiv, et Moe peenviinavabriku haldajad meid siin võõrustavad ja ei lase ennast sõdurite tegevusest häirida," ütles harjutuse üldjuht leitnant Edgar Pau ja kiitis samas veel Tapa linnas kasutada antud taristu omaniku vastutulelikkust, sest seal said sõdurid harjutada ka jõulist ruumi sisenemist.

Linnalahinguõppe käigus harjutasid sõdurid lahingutegevust hoonestatud alal, ruumide kontrolli ja haavatute evakueerimist. Tegutseti piiratud nähtavuse tingimustes, kitsastes ruumides ning pidevalt muutuvas keskkonnas, millele lisas Moel tõepära tsiviilisikute kohalolu. Tapa linnas asuval taristul käis õppelahingutegevus ka õhtuti, kui harjutati öövaatlusseadmeid kasutades tegutsemist pimedal ajal.

"Väga huvitav oli esmakordselt koos jaoga linnatingimustes pimedas tegutseda, ja kõige raskem selle juures oli see, et ruumi sisenedes näeb vaenlane sind alati enne," ütles õppusel osalenud kapral Silver Avamere.

Kaitsevägi harjutab linnalahingut nii selleks eraldi rajatud komplekside harjutusväljadel kui ka koostöös tsiviilsektoriga.

Scouts-pataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline professionaalse väljaõppega kiirreageerimissuutlikkusega manööverüksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles