Riigikogu hakkab menetlema emakeelepäeva riigipühaks nimetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etteütlus.
Etteütlus. Foto: Toomas Huik

Riigikogu juhatus võttis neljapäeval riigikogu menetlusse eelnõu, millega 13 eri fraktsioonide saadikut tahavad nimetada emakeelepäeva riigipühaks.

Eelnõu näeb ette nimetada riiklik tähtpäev 14. märts – emakeelepäev –  ümber riigipühaks, teatas riigikogu pressiteenistus.

Seletuskirja järgi väärtustaks emakeelepäeva riigipühaks kuulutamine inimest ja tema kaudu eesti keelt. "Eesti keel riigikeelena on üks meie riigi tugisambaid. See on tugisammas, mis hoiab toimimas asutused, parlamendi, hoiab koos meie koolivõrgu ja viib edasi demokraatliku Eesti elu. Keel on üheaegselt võimalus, vahend ja struktuur, millega luuakse iga päev uut elu. Eesti keel on Eesti riiklik taristu, mis vajab pidevat hoolt ja tööd, tunnustust ja kasutamist. Juhtivkomisjoniks määrati põhiseaduskomisjon," seisab seletuskirjas.

Eelnõu algatasid saadikud Krista Aru, Maire Aunaste, Monika Haukanõmm, Ain Lutsepp, Enn Meri, Martin Helme, Laine Randjärv, Artur Talvik, Liina Kersna, Helmen Kütt, Henn Põlluaas, Uno Kaskpeit ja Raivo Põldaru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles