Galerii: koolinoortele jagati ettevõtlustarkust

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere Targa Maja suures saalis toimus reedel koolituspäev „Mina? Ettevõtja?“, mille eesmärk oli motiveerida ja inspireerida noori ettevõtlusõppega alustama. 

SA Lääne-Viru Arenduskeskus ja Rakvere linna koostöös sündinud interaktiivse ülesehitusega koolituspäev pakkus noortele võimaluse praktiliste tegevuste kaudu avastada, kuidas ettevõtlikku eluhoiakut kujundada, mida maailm vajab ja kuidas end tulevikuks paremini ette valmistada, kuidas mõelda suurelt ja olla ise muutus.

Päevast võtsid osa ka käesoleval õppeaastal õpilasfirmade programmis kaasa teinud õpilasfirmade liikmed Tapalt, Rakverest, Tamsalust, Kadrinast ja Väike-Maarjast, et jagada oma kogemusi ja õppetunde mööduvast õpilasfirmaaastast. Kokku osales MTÜ Ettevõtlusküla korraldatud koolituspäeval õpilasi kaheksast maakonna gümnaasiumist.

Ettevõtlusõpe on saanud hoo sisse kogu Eestis ja seda edendatakse viimastel aastatel kõigil haridustasanditel. "Lääne-Viru arenduskeskus edendab noorte ettevõtlikkust maakondlikul tasandil, toetades õpilasfirmasid asjakohaste koolituste, motiveerivate sündmuste ja muude tegevuste abil. Ühelt poolt soovime sellega hõlbustada ja toetada õpilasfirmade liikmete ja nende juhendajate tööd, teisalt aga laiendada metoodika levikut piirkonnas," rääkis arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse programmi juht Anu Oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles