Täna tähistatakse Eestis veteranipäeva

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika Hermanni torn.
Pika Hermanni torn. Foto: Raul Mee

Kaitsevägi kutsub täna kõiki inimesi üles heiskama riigilipud, et näidata oma toetust kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele.

Täna tähistatakse kuuendat korda Eestis veteranipäeva. Veteranipäevaga tänatakse ja tunnustatakse neid mehi ja naisi ning nende perekondi ja lähedasi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut või teenistuses viga saanud.

Veteranipäeva tähistamine algas juba kell 6.30, kui Narva Hermanni kindluses heisati riigilipp. Veteranipäev jätkub Paldiskis, kus koos liitlastega mälestatakse langenud kaitseväelasi. 2014. aastast on veteranipäev ka ametlik lipupäev.

Veteranipäeva naelaks on õhtune heategevuskontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad Karl-Erik Taukar Band, Liis Lemsalu, Ott Lepland ja Ivo Linna koos bändiga Revals ning Kaitseliidu Tallinna maleva rokkansambel Mustad Kolonelid.

Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka kuulub ligi 2800 inimest. Kaitseväelased on välisoperatsioonidel osalenud alates 1995. aastast ning teeninud Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis, Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Vahemerel ja Kesk-Aafrika vabariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles