Viinatootja peab viina Lätist ostma

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Ivanov lubas, et peagi jõuab handsa ka poelettidele ning pooleliitrise pudeli kõrval tuleb müügile ka väiksem, 0,2-liitrine pudel vägijooki.
Sven Ivanov lubas, et peagi jõuab handsa ka poelettidele ning pooleliitrise pudeli kõrval tuleb müügile ka väiksem, 0,2-liitrine pudel vägijooki. Foto: Meelis Meilbaum

Moe peenviinavabriku peremees Sven Ivanov rääkis, et Eesti riigi aktsiisipoliitika on jõudnud sinnamaale, et ta kaalub juba ise tõsiselt Lätti viina järele sõitmist. “Ma saan Lätist poest meie enda Moe viina märksa odavamalt kätte kui oma tehasest,” rääkis ta.

Ivanov märkis, et suvel on tal suuremat sorti pidu tulemas ning sestap mees Lätti sõitmise mõtteid mõlgutabki. “See on ikka väga jabur, aga hinnavahe on juba kolm eurot pudeli pealt.” Ja seda hinnalt, millega omanik ise oma tehasest viina saaks.

Nii ei ole ka imekspandav, et ekspordi osakaal Moe toodangus üha kasvab. Kui praegu läheb Moe viinast välismaale umbes veerand ja seal toodetud õllest pool, siis aasta lõpuks peaks kange alkoholi eksport kasvama pooleni ja õlle eksport koguni 80 protsendini toodangust.

Mai lõpul alustatakse uue turu, Kasahstani “vallutamist”. Väga hästi on Moe jookidel läinud Venemaal. “Kui vaid Putini ja Trumpi kemplemine alkoholiturule mingit negatiivset mõju ei avaldaks,” avaldas Sven Ivanov lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles