Sotsid Rakveres uude koalitsiooni ei lähe

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid on otsustanud ka uue võimuliiduga opositsiooni jääda.
Sotsid on otsustanud ka uue võimuliiduga opositsiooni jääda. Foto: Andres Pulver

Täna kogunesid Rakvere sotsiaaldemokraadid arutama reformierakonna pakkumist moodustada uus koalitsioon koos keskerakonna ja EKRE või valimisliiduga Rakvere Heaks.

"Tänase võimuliidu lagunemine ei tule meile üllatusena, sest viimane pool aastat on endaga kaasa toonud tõsiseid sisepingeid, mistõttu kannatab linnajuhtimise kvaliteet ja on takerdunud uute projektide elluviimine," teatasid Rakvere sotsiaaldemokraadid.

Ühiselt jõuti tõdemuseni, et reformierakonna tehtud pakkumine ei ole kooskõlas sotsiaaldemokraatide seisukohtade ja põhimõtetega. Reformierakonna ettepanekus ei olnud selget nägemust olulistel teemadel nagu näiteks Pärdi kultuurikeskus ja riigigümnaasiumi asukoht. Selgus linnale niivõrd olulistes küsimustes peaks olema iga koalitsiooni loomise eelduseks.

Lisaks leiti, et ei ole võimalik arutada koostööplaane, kui linnapea ei ole tähtajaks vastanud sotside, EKRE ja valimisliidu Rakvere Heaks ühisele arupärimisele seoses kultuurikeskuse direktori lepingu lõpetamisega.

Seetõttu otsustasid Rakvere sotsiaaldemokraadid mitte liituda loodava koalitsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles