Tantsuhuvilisi kutsutakse sel pühapäeval ühiselt tantsima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsijad.
Rahvatantsijad. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts koos Vikerraadioga kutsub pühapäeval kõiki tantsuhuvilisi ühiselt tantsima, et tähistada nii rahvusvahelist tantsupäeva.

Seekord tantsitakse rahvapärimuslikku tantsu Pärliine. Tantsu on üles kirjutanud Herbert Tampere 1936. aastal Kuusalu kihelkonnas. Ühistantsimisest osavõtmiseks tuleb minna kodulehele http://errs.ee, kust leiab tantsusammud ja muusika.

Rahvatantsu ja rahvamuusika selts on 1988. aastal loodud rahvatantsu ja -muusika harrastajate ning kollektiivide ja juhendajate ühendus, mille eesmärk on rahvatantsu- ja rahvamuusika õpetajate ning harrastajate ühendamine ja esindamine ning valdkonna arendamine, esindades sel moel enam kui 23 000 rahvatantsija ja 2000 rahvamuusiku huve.

Selts on koostööpartneriks Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusele UNESCO kaitse all oleva laulu- ja tantsupeoprotsessi säilitamisel, arendamisel ning selle raames noorte ja üldtantsupidude ning pillipidude korraldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles