Rakvere politseijaoskonna uus juht on Tarmo Tammiste

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tammiste. Arhiivifoto.
Tarmo Tammiste. Arhiivifoto. Foto: Arvet Mägi

Alates 23. maist asub Rakvere politseijaoskonda juhtima Tarmo Tammiste.

Tammiste alustas politseiteenistust 1994. aastal tollases Ida-Viru politseiprefektuuris ning töötas nii patrullpolitseiniku kui ka piirkonnakonstaablina. 2004. aastal sai temast Ida politseiprefektuuri preventsiooni- ja patrullitalituse juht. Aastatel 2009-2013 juhtis ta prefektuuri korrakaitsebürood. 2013. aastal asus Tammiste tööle kaitsepolitseisse.

Ida prefekt Tarvo Kruup rääkis, et avaliku konkursi käigus Rakvere politseijaokonnale uut juhti ei valitud. “Sihtotsingu järel tegin Tarmole ettepaneku asuda Rakvere politseijaoskonna juhi kohale ning oleme tema politseitööle naasmist põhjalikult arutanud,” ütles Kruup. Ida prefekt viitas 2012. aastal Ida prefektuuris lahvatanud taatlemata kiirusemõõtjate skandaalile. “Kahtlemata oli 2012. aastal juhtunu nii talle kui ka teistele kolleegidele suureks õppetunniks, millest tehti edasiseks tööks väga põhjalikud järeldused,” sõnas Kruup. “Nii tegi ka Tarmo riigimeheliku sammu, loobus omal soovil büroojuhi kohast ning näitas seeläbi, millise vastutustundega ta juhtunusse suhtub.”

Prefekti sõnul on Tammiste üle kahekümne aasta oma elust ja karjäärist pühendanud riigi julgeoleku tagamisele. “Rakveres, kus kogukonnal on argiste probleemide lahendamisel politseile igapäevaselt kõrged ootused, räägib Tarmo kasuks töökogemus erinevatel ametikohtadel,” selgitas prefekt. “Ta on töötanud nii patrull- kui ka piirkonnapolitseinikuna ning Rakvere elanikuna mõistab hästi kogukonna vajadusi. Tarmo on väga nõudlik iseenda suhtes ja samas hindab ta kõrgelt meeskonnatööd, mis annab kindluse, et ta suudab juhina oma meeskonda motiveerida ning kohaliku politseipere Rakvere turvalisuse tagamiseks hästi tööle panna.”

Tarmo Tammiste asub aprilli alguses siseministeeriumisse tööle läinud Indrek Lingi asemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles