Harrastajate näitemängumaratoni võitis “Vallini kõrtsis”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa näitemängupäeval tunnistati parimaks lavastuseks KaRakTeri “Vallini kõrtsis”.
Lääne-Virumaa näitemängupäeval tunnistati parimaks lavastuseks KaRakTeri “Vallini kõrtsis”. Foto: Urmas Lindlo

Roela rahvamajas 21. aprillil aset leidnud XIII Lääne-Virumaa näitemängupäeval, kus seekord osales rekordarv truppe – kaheksa –, tunnistati parimaks lavastuseks KaRakTeri “Vallini kõrtsis”.

Truppide tööd hinnanud žürii, kuhu kuulusid näitleja ja teatripedagoog Aita Vaher, teatripedagoog Katrin Nielsen ja dramaturg-lavastaja Urmas Lennuk, andis välja neli põhipreemiat ja rea eripreemiaid.

Parimaks meesosatäitjaks tunnistati Ivo Leek, kes mängis nii Rakvere harrastusteatris KaRakTer kui ka Tapa kultuurikoja näitetrupis. Parimaks naisosatäitjaks nimetati Läsna teatri näitleja Lea Pallon rolli eest lavastuses “Ma armastasin sakslast”. 

Parima lavastaja tiitel kuulus Alina Klimovale Viru-Nigula näitetrupi lavaloo “Farss isand Pathelinist” lavaletoomise eest. Parim lavastus oli žürii hinnangul Tiit Alte lavastatud Juhan Smuuli “Vallini kõrtsis” KaRakTeri esituses.

Eripreemiaga pärjati olulise sõnumiga lavastuse “Mamki” eest teatrit Jabloko, klassika elustamise eest Tapa kultuurikoja näitetruppi, kes mängis näidendit “Karu”, elegantse tõlgenduse eest Aseri näiteringi, lavastuslikult nauditava terviku eest Läsna teatrit. Dmytro Popovi tunnustati hurmava hundi eest ja Mare Hirtentreu Kartoffelist tunnistati iginooreks näitlejaks.

Silma paistnud näitleja eripreemia pälvisid Tanja Sõtšova, Andrus Remiküll, Helja Borozdina, Silva Eigi, Alari Preis, Raido Parve, rahva lemmiku tiitli said Uno Trumm ja Lea Pallon.

Lääne-Virumaa näitemängupäeva korraldaja Urmas Lindlo ütles, et näitemängumaratonil näitasid kõik trupid väga kõrget taset ja žüriil polnud kerge otsuseid teha. “Olen aastate jooksul näinud palju harrastustruppe ja mõnikord on olnud laval nähtu pärast häbi, aga seekord olid lavastused lausa super!” lausus Lindlo.

Traditsiooni kohaselt korraldab järgmise Lääne-Virumaa näitemängupäeva võitja KaRakTer. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles