Triin Saks: ükski tegevus ei ole kultuuriministeeriumi eest varjatud

, MTÜ Käsmu Meremuuseum juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Saks.
Triin Saks. Foto: Käsmu meremuuseum

Tundub, et MTÜ Käsmu Külaselts esindajad, ei saa aru, et mitte SA Käsmu Meremuuseum ei korralda nimetatud üritusi (kaunid kontserdid, Viru Folk jne) ega ka nende ürituste parkimist. 

Sihtasutus annab kasutada kordoni ümbritsevat territooriumit, kuid ei saa selle eest olulist tulu, vaid niinimetatud halduskulude tasu: välitualetid, elekter helitehnika ja valgustuse tarbeks, esinejad kasutavad meremuuseumi maja tualette ja riietuvad sealsetes ruumides, õueala on hooldatud (muru niidetud ja prügi koristatud, prügikoristus). Kogu see tegevus ei ole olnud kultuuriministeeriumi eest varjatud.

Viru Folk on aastaid pealavaga olnud Lainela puhkeküla territooriumil, muuseum on panustanud lastele mõeldud üritustele tegevuspaiga võimaldamisega (Muumimaa, Klaveroloomad), lektooriumitega (looduse ja ajaloo teemal)  ning viikingilaeva sõitudega. Jääb arusaamatuks, kas MTÜ Käsmu Külaselts soovib võtta need sarjad korraldajalt üle või soovivad nad sihtasutuselt Käsmu Meremuuseum elektrit, vett, tualette.

Leiame, et muuseumi tegevus positiivne oludes, kus suvehooaeg kestab jaanipäevast augusti keskpaigani, aga muusuemi toob külastajaid kohale aasta läbi. Muuseumi kõigi aegade rahvarohkeimaks, üle 2000 osalejaga ürituseks võib pidada viikingipäevi ja viikingilaeva veeskamist.

Mõtleme ennekõike kõigele heale, mis on muuseumi näol olemas! Häid asju annab alati juurde teha, selleks ei pea olemas olevat, toimivat ja viimased 25 aastat inimeste entusiasmil tuginevat hävitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles