Toidupank kutsub mai keskel taas toidukogumispäevadele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank kogus kauplustes annetusi.
Toidupank kogus kauplustes annetusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Toidupank kutsub mai keskel taas toidukogumispäevadele.

Toidukogumispäevad toimuvad 47 toidupoes Eesti eri paigus. Esindatud on Prisma, Rimi, Selveri, Maksimarketi, Konsumi ja Maxima toidupoed. Selle aasta kevadistel toidukogumispäevadel ootavad korraldajad osalema üle 900 vabatahtliku, kes aitavad toiduannetusi koguda kahe päeva jooksul. Toidukogumispäevadel on eraisikutel võimalus kaasa lüüa toidupankade töös ning teha mõnetunnine heategu, mis aitab muuta kellegi elu paremaks.

Vabatahtlike registreerimiseks on avataud keskkond osale.toidupank.ee. Registreerida saab ennast üksi, samuti enda kokku pandud grupiga, näiteks sõprade, koolikaaslaste või kolleegidega. Vabatahtlike ülesanneteks on jagada kaupluse külastajatele flaiereid, võtta vastu toiduannetused ja valmistada toidukaup ette transpordiks. Vabatahtlikud tegutsevad toidupoodides mõlemal päeval kahes vahetuses. Esimesed vahetused algavad reedel kell 13 ja laupäeval kell 12.

Mõnes kaupluses alustavad vabatahtlikud varem või hiljem ning on piirkondi, kus aktsioon toimub vaid ühel päeval. Registreerumiskeskkonnast leiab täpse info vabatahtlike vahetuste kellaaegade ja kõikide aktsioonis osalevate kaupluste kohta.

Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus vabatahtlike abil see sorteeritakse ja ladustatakse. Iga toidupank jagab kogutud toidu iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Kevadistel toidukogumispäevadel annetatud toit hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba aktsioonile järgneval nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles