Avatud talude päevale saab registreeruda 8. maini

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päeva silt
Avatud talude päeva silt Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maaeluministeerium pikendas kasvanud huvile viidates avatud talude päevale registreerimise tähtaega 8. maini.

Viimastel päevadel on registreerumine 22. juulil toimuvale avatud talude päevale märkimisväärselt kasvanud, seega pikendatakse registreerumistähtaega, teatas ministeeriumi pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile.

"Kevadisel ajal on maainimesel käed-jalad tööd täis, seetõttu otsustasime avatud talude päevale registreerumist nädala võrra pikendada," ütles avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk. "Soovime, et kõik külalislahked talud ja põllumajandustootmised saaksid end kirja panna. Tänase seisuga on end registreerinud 209 talu."

"Maaeluministeerium kingib Eesti 100. sünnipäeva puhul Eestile kuus toidusündmust ja kutsub tänavu üles katma juubelilauad kodumaiselt – avatud talude päev on üks nendest sündmustest. Nii on kõigil osalevatel taludel võimalus ka selles kingituses osaleda," lisas Kärk.

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu ja põllumajandustootmist ning taludesse tehti ligikaudu 45 000 külastust. 2016. aastal osales 234 talu ja tehti ligikaudu 85 000 külastust. 2017. aastal külastati 280 talu, põllumajandustootjat ja maaettevõtet 120 000 korral. Avatud talude päeva vajalikkust väljendab ka keskmine külastajate arv talu kohta, mis 2017. a ulatus 450 külastajani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles