Peep Vassiljevist teenis mullu rohkem vaid Tallinna linnapea

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Vassiljev.
Peep Vassiljev. Foto: Aarne Mäe

Rahandusministeeriumi avaldatud omavalitsusjuhtide palgatabelis on endine Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev 58 544 euro ja 11 sendi suuruse aastatuluga Tallinna linnapea Taavi Aasa järel koguni teisel kohal.

Kogu seda summat Vassiljevile palgana siiski ei makstud, pea poole sellest ehk 27 454,44 eurot moodustab nn ühinemishüvitis.

Samas on rahandusministeeriumi koostatud tabel väga puudulik, sest osa omavalitsusjuhte puudub sealt sootuks, osa puhul on aga kirja pandud vaid teenitud palk ja hüvitis jäetud märkimata. Nii võis mõnes muus maakonnas olla Vassiljevist enam teeninud omavalitsusjuhte.

Tabelist puuduvad näiteks Rakvere linnajuhid. Mihkel Juhkami kuupalk nii linnapeana kui ka volikogu esimehena oli 3345 eurot, mis teeb aastapalgaks 40 140 eurot. Toomas Varek teenis volikogu esimehena samuti 3345 eurot kuus, kuid tema päris aasta lõpuni ametis ei olnud.

Omavalitsusjuhtide palgatabelit näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles