Rakveres avatakse esimene Eesti riigi sajanda sünnipäeva puhul valminud noortepärane seinamaaling

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere sotsiaalkeskuse laste päevakeskuse seinamaaling.
Rakvere sotsiaalkeskuse laste päevakeskuse seinamaaling. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Täna avatakse ülelinnalise noortepeoga Rakvere sotsiaalkeskuse laste päevakeskuse seinamaaling. Tegemist on esimese kunstiteosega neljast, mis valmivad Eesti juubeliaastal ja hakkavad kaunistama nelja Rakvere haridus- ja noorteasutust.

Rakvere kultuurikeskus korraldas läinud aasta lõpus seinamaalingute konkursi eesmärgiga tuua Rakvere linna avalikku ruumi noortepärast ja kaasaegset kunsti. Konkursi idee sündis soovist muuta EV 100 suurprojekt Rakvere linnapildis nähtavaks. Osalevaile kunstnikele anti ülesanne lähtuda konkreetsest hoonest ja Eesti riigi sünnipäevast.

Žürii otsusega valiti Rakvere sotsiaalkeskuse laste päevakeskuse seina võidutööks “EV 100”, mille autor Edgar Tedresaar sai inspiratsiooni Eesti filmiklassika suurteosest “Kevade”. “Kui Arno kooli jõudis, teadis Toots juba rääkida, et Eesti vabariik saab kord sajaaastaseks,” avab Tedresaar oma “Kevade”-ainelise seinamaalingu sünnilugu. 

Seinamaalingu avamispidu toimub täna, 3. mail kell 15–17 Rakvere sotsiaalkeskuse laste päevakeskuses (Vilde 2a) ning on on mõeldud kõigile lastele ja noortele linnas.

Noortepäraste seinamaalingute projekti rahastavad siseministeerium ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital kogusummas 5500 eurot.

Järgmised Rakvere linnapilti rikastavad omanäolised seinamaalingud avatakse 16. mail Rakvere põhikoolis, 1. juunil Rakvere gümnaasiumi Tallinna tänava õppehoones ja 1. septembril Rakvere reaalgümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles