Haugipüügikeeld Peipsil lõpeb tänavu tavapärasest kümme päeva varem – pühapäeval läheb püük lahti

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haug.
Haug. Foto: Randel Kreitsberg

Kui tavaliselt on Peipsil nagu ka Pihkval ja Lämmijärvel haugipüük keelatud 15. aprillist 15. maini, siis tänavu tõstis keskkonnaminister Siim Kiisler keeluaja alguse ja lõpu kümme päeva varasemaks.

Seega võivad kalamehed juba pühapäeval Eesti suurimale järvele haugikolle jahtima minna. Võrtsjärves ja meres võib haugi püüda juba alates 1. maist, teistes siseveekogudes on haugipüük lubatud alates 11. maist.

"Olenevalt kevadtalvistest temperatuuridest ja ka talvistest lume- ja jääoludest võib kudeaeg erinevatel veekogudel ja erinevatel liikidel varieeruda mitme nädala piires. Kudeaja perioodist sõltuvalt on vaja muuta kudevate kalade kudemisedukuse tagamiseks kalapüügieeskirja § 33 punktiga 3 kehtestatud haugipüügi keeluaega," seisab ministri määruses, mis kehtestas tänavuseks keeluajaks Peipsil vahemiku 5. aprillist 5. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles