Euroopa sumomestrid selguvad tuleval aastal Eestis

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gea Reimund teenis sumo EM-il teist aastat järjest pronksise autasu.
Gea Reimund teenis sumo EM-il teist aastat järjest pronksise autasu. Foto: Marianne Loorents

Eesti sumokoondis naasis Plovdivis peetud Euroopa meistrivõistlustelt sumomaadluses korraliku medalisaagiga: kokku toodi Bulgaariast kolmes vanuseklassis kümme medalit, millest üks kuldne.

Kaheksa Eestit tiitlivõistlustel esindanud sportlase hulgas oli kaks Lääne-Viru klubide sumotori. Enelin Leichter (Eesti Karud) teenis pronksised autasud nii U23 vanuseklassi neidude kaalukategoorias kuni 80 kg kui ka naiste, U21 ja U23 vanuseklassi neidude võistkondlikul võistlusel.

Tema klubikaaslane Gea Reimund saavutas teist aastat järjest pronksi naiste kaalukategoorias kuni 73 kg.

Plovdivis toimus ühtlasi Euroopa sumokongress, kus valiti järgmise aasta täiskasvanute sumo EM-i korraldajamaaks Eesti. Lõppenud EM-i väisanud Eesti Sumoliidu rakverlasest president Andres Jaadla lausus, et tiitlivõistluste korraldamisele konkureeriti Leedu linna Šiauliaiga.

Vahepealsete aastate jooksul olnud muudatustest kõneledes ütles Jaadla, et sportlaste hulgas on toimunud põlvkondade vahetus. "Sportlaste poole pealt näen palju uusi särasilmseid ja tahtega tegijaid," rääkis ta. "Viimase kümne aastaga on muutunud samuti Euroopa sumoliit. Kui seal eksisteerisid vahepeal teatud siseprobleemid, siis tänasel päeval keskendutakse ikkagi kvaliteedile. Ka võistluste korraldamisel peaksid eesmärgid olema sarnased olümpiaaladega – kui tahame teha ikkagi tipptasemel asja, siis teeme seda tipptasemel."

Andres Jaadla lisas, et Eesti Sumoliidu 14 liikmesklubist on puhtalt sumomaadlusele keskendunud klubisid üks: Lääne-Virumaal tegutsev Eesti Karud. Kõikide ülejäänud liikmete taust on seotud ühe või teise maadlusviisiga. "Noorte hulgas on toimunud teatud kasv. Siin on oma roll sellel, et sumo on teatud mõttes mänguline ala," lausus sumoliidu president.

Kui tänavu sügisel 25.–28. oktoobrini koguneb Euroopa sumopere noorte, juunioride ja kadettide vanuseklassi EM-ile Rakveresse, siis tuleva aasta täiskasvanute jõuproov korraldatakse 18.–21. aprillini pealinnas Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles