Galerii: peohõnguline “Teeme ära!” on täies hoos

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimuval "Teeme ära!" talgupäeval koristavad Eestimaad tuhanded inimesed. Ka Lääne-Virumaal töötavad vabatahtlikud täie hooga ja nii mõnestki kohast öeldi, et tööd jätkub ja seda tehakse kuni pimedani.

Kuigi päev on veel lõunas, hakatakse Aaspere talgutele joont alla tõmbama ja isekeskis muljeid jagama. Üks lugu, mis sedakorda meelde jääb, on seotud Aaspere külakoja korrastustöödega. Muude tegemiste seas otsustati ära värvida külakoja katuseliist. Käidi siis värvi segamas, aga oh häda – toon sai teine, mis plaanitud. Prooviti uuesti ja teine katse läks juba paremini. Tänasest ongi Aaspere külakoja katuseliist teist värvi.

Aaspere talgute juht Regina Kuuskla rääkis, et muid üllatusi peale värviga sehkendamise talgupäev kaasa ei toonud.

Töö, mis ära tehti kogukonna jaoks, on tähtis. 15 kohaliku aktivisti korrastasid külakoja ümbrust, et külaelanikel oleks jaanipäeva pidamiseks ilus simmaniplats.

Essu mõisa talgud on sealse talgujuhi sõnul alles poole peal. Martin Konso rääkis, et nad riisuvad lehti ja püüavad mõisa ümbruse ära puhastada. “Läinud on töiselt ja füüsiline töö on raske. Ala on suur ja tahaks palju ära teha,” sõnas Konso.

Ta nentis, et ühelgi aastal pole nad graafikus olnud, aga sedakorda olid ta ootused väiksemad, kui eelmisel aastal. “Äkki saame isegi tehtud,” sõnas Konso. Teeme äkki omaedega, 14 inimesega, ikka õhtuni.

Tänavune talgukevad on Eesti juubeli ja Euroopa kultuuripärandiaasta hõnguline. Talgupäeva fookuses on üleskutse kaunistada Eesti oma kodukihelkonna värvidega. Pea 400 värvimistalguga kingitakse Eestile värvitriibuline pidurüü.

Eelmisel aastal toimusid üle Eesti kokku 2130 talgud, millest võttis osa 52 650 inimest ehk neli protsenti eestimaalastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles