Väikesed talgulised said tuttavaks rästikuga

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümmekond talgulist puhastas Tapa–Loobu maantee äärde kogunenud prügi umbes kilomeetri pikkusel lõigul.

Talguid alustati Valgejõe saare lähedalt Tapa ja Kadrina valla piirilt. 

Talgujuht, 17-aastane Tapa gümnaasiumi õpilane Helger-Hans Külmallik rääkis, et Tapa–Loobu maantee ääres toimusid ka konnatalgud, mille eesmärgiks oli aidata konnadel ohutult üle maantee pääseda. 

Nii jäi silma, et maantee ääres, sealhulgas kraavides, on omajagu kõikvõimalikku prügi. Nähtavamat ja suuremat prahti korjati juba konnatalgute käigus ära, aga siis tekkis mõte ette võtta suurem koristustöö. 

Kuna talgutööde ala asus kahe valla piiril ja maantee ääres, tuli talgud kooskõlastada nii Tapa kui Kadrina vallaga, samuti maanteeameti ning politsei- ja piirivalveametiga. Helger-Hans Külmallik sõnas, et suhtlemist oli palju, kuid kõik kulges kenasti.

Noormees sõnas, et talgud said teoks tänu õpetaja Aivi Leimanni abile. Bioloogiaõpetaja Aivi Leimann osales talgutel koos nelja- ja viieaastase lapsega, kes samuti endale jõukohaselt agaralt töödes kaasa lõid. 

Väikestele talgulistele jääb tänavust "Teeme ära!" talgupäeva muu hulgas meenutama see, et nad nägid esimest korda elus rästikut. Kuna Aivi Leimann märkas rästikut eemalt, ei kujunenud olukord ohtlikuks. Eesti ainukese mürkmao tegevust oli lihtsalt põnev jälgida. 

Õpetaja rääkis, et peamise töö talgute organiseerimisel tegi ära Helger-Hans Külmallik, tema lõi kaasa toetava täiskasvanuna. 

Tapal toimusid täna ka talgud, kus korrastati Valgejõe ääres asuva kunagise basseini ümbrust, sealgi oli talgujuhiks koolinoor, Tapa gümnaasiumi õpilane Kertu Allik. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles