Kossuliiga korvpallimedalid said jagatud

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiliiga võitja Ilves Transport.
Esiliiga võitja Ilves Transport. Foto: Ain Liiva

Eile jagati Eesti Ööjooks Kossuliigas meistrimedaleid. Esiliiga parimaks kuulutati Väike-Maarja meeskond Ilves Transport, kes alistas ühepoolseks kujunenud finaalmängus Ekonet Eesti koguni 119:74.

Finaalis tõelist põnevust ei tekkinudki – Ilves Transport asus aktiivse kaitse ja meeskondliku tegutsemise tulemusel esimese perioodi lõpuks juba 30:13 juhtima. Sama hooga jätkati ka teisel veerandajal ning poolajaks kasvatati eduseis juba 58:33-le.

Ekonet Eestil ei õnnestunud ka teisel poolajal mängu murrangut tuua, vastased olid pidevalt sammu võrra ees. Viimasele veerandajale mindi seisul 83:57 ja lõpuvile kõlades säras tablool Ilves Transpordi ülekaalukas 45-punktiline võit.

Väga ühtlaselt skoori teinud võitjate resultatiivseimaks kerkis 21 punktiga Sven Pugonen, 20 punkti lisasid Rivo Täheste ja Olev Soolep (sh 6 kaugviset). Finaali kõige väärtuslikuma mängija karika viib koju Marten Seepter, kes viskas 15 punkti ja kogus pluss-miinus-reitinguks 38. Ekonet Eesti parimad olid Raigo Pärs 18, Andres Saukas 16 ja Mardo Mäeots 12 punktiga.

Pronksmedalid kuuluvad sel hooajal SK KNT meeskonnale, kes alistas Sõmeru 70:52. Kohtumise alguses initsiatiivi haaranud Sõmeru pääses 13:2 juhtima, kundalased võtsid aga järele ja veerandaja lõpuks vähenes vahe vaid kahepunktiliseks (15:13). Teisel veerandajal leidis hea mineku SK KNT, asudes omakorda juhtima, ning poolajaks juhiti juba 32:25.

Teisel poolajal pääses Sõmeru taas lähemale, aga mäng kulges siiski Kunda meeskonna kontrolli all. Viimasele perioodile minnes oli SK KNT eduseis 48:42, tõeline murrang tehti aga sisse kohtumise lõpus – viimane veerandaeg kundalastele 22:10 ja kogu mäng 70:52.

SK KNT võidus olid suurimad teened kolmel mängijal – Hendry Engelbrecht viskas 14, Tauri Tomson 13 ja Ilgar Kadõmov 13 punkti. Sõmeru poolel vastasid Andri Metsaru 18 ning Asko Meiner 13 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles