Riigikogu hakkab parandama abipolitseinike kaasamise võimalusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abipolitseinik. Pilt on illustratiivne.
Abipolitseinik. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Riigikogu juhatus võttis teisipäeval parlamendi menetlusse abipolitseiniku seaduse muutmise seaduse eelnõu, mille esitajad soovivad luua paindlikumad võimalused abipolitseinike kaasamiseks politseitöös.

Eelnõu esitajad märgivad seletuskirjas, et muudatuse põhiline mõju on politseiametnike ja abipolitseinike vahel politseitöö ühtlustamine, mis tõstab eelkõige politsei tehtava töö kvaliteeti ja tugevdab sisejulgeolekut, teatas riigikogu pressiteenistus.

Kuna abipolitseinike osakaal politseitöös on järjepidevalt suurenenud, välditakse näiteks tulirelva kasutamise viimisega samadele alustele, nagu on politseiametnikel, võimalike olukordade teket, kus politseipatrull ei saa reageerida väljakutsetele adekvaatselt ja ohtu maksimaalselt minimeerides.

Samuti loob see aluse paremaks väljaõppeks ja koolitusteks koos politseiametnikega. Elektrišokirelva kasutamise võimaldamisega ühtlustatakse erivahendite kasutamise võimalust, mis välistab olukorra, et abipolitseiniku osalusel patrull on kehvema reageerimisvõimega. Kuna aastatega on abipolitseinikud aina enam kaasatud politseitöösse, on paraku seadustesse jäänud suuri lünki, mis vajavad täitmist.

Eelnõu esitasid Jaak Madison, Kalle Laanet, Jaanus Karilaid, Toomas Vitsut, Raivo Aeg, Uno Kaskpeit, Valdo Randpere, Külliki Kübarsepp, Margus Tsahkna ja Liisa Oviir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles