Huvilisi kutsutakse laupäeval linde vaatlema

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnuvaatlus kogub Eestis populaarsust.
Linnuvaatlus kogub Eestis populaarsust. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub kõiki linnuhuvilisi laupäeval, 12. mail tornide linnuvaatluspäevale, millega tähistatakse ülemaailmset rändlindude päeva.

Lääne-Virumaal saab üheskoos kogenud linnutundjatega rändavaid ja pesitsevaid linde vaadelda ja määrata ning seeläbi linnutundmisoskust parandada kella 6–13 Vergi sadamahoone terrassil.

Juhendajad ootavad linnuvaatlushuvilisi üle Eesti kümnes paigas, mille hulgast selgitatakse ühtlasi tänavune liigirikkaim vaatlustorn.

Juhendajatega tornide asukohad ja külastusajad leiab kaardilt EOÜ veebilehel. Tornide külastamiseks end eelnevalt registreerima ei pea.

Tornide linnuvaatluspäeval saab osaleda ka omal käel. Selleks tuleb laupäeval minna mõnda vaatlustorni ja kirja panna kõik nähtud ja kuuldud linnuliigid.

Vaatlustulemused palutakse edastada koordinaator Tarvo Valkerile e-posti aadressil tarvo.valker@eoy.ee hiljemalt laupäeval, 12. mail kell 18. Kirja tuleb panna vaatluse koht ja kellaaeg, kohatud liikide nimekiri, vaatlejate nimed ja arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles