Otsitakse aasta õppijat

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele õpik.
Eesti keele õpik. Foto: Margus Ansu

Täiskasvanuna uuesti õppima asumine nõuab motivatsiooni, enesekindlust ning igapäevaelu kõrvalt on see suur proovikivi. Meie ümber on aga inimesi, kes leiavad jõu ja aja, et takistuste kiuste taas õpinguid alustada.

Eesti täiskasvanud koolitajate assotsiatsioon Andras ootab inimesi esitama aasta õppija kandidaadiks neid, kes on täiskasvanuna jätkanud katkenud haridusteed, osalenud täienduskursustel või omandanud uue eriala.

Katkenud õpinguid täiskasvanuna jätkanud muusik Tanel Padar kutsub üles tunnustama. “Hindan täna veel rohkem neid inimesi, kes on õpingud taas ette võtnud. See nõuab eneseületust, kuid annab hiljem elus oluliselt suurema valiku- ja tegutsemisvabaduse. Mäletan selgelt, kui raske oli alguses õppida uuesti õppima, ja kui loomulik see nüüd tundub. Täna on õppimine minu jaoks kui uus meelelahutus,” kõneles Padar.

2017. aasta õppija tiitliga pärjatud Tarmo Tuuling omandas keskhariduse Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis. Tõuke haridusteed jätkata andis poja sünd. “Isaks saades sain aru, et olen suur eeskuju oma lastele ning mul poleks mingit moraalset õigust nendelt nõuda koolis käimist, kui ma ise seda teinud pole,” põhjendas Tarmo Tuuling.

Kandidaate saab esitada 31. maini veebilehel www.jällekooli.ee, täites seal vormi. Aasta õppija kandidaatide seast valib žürii 16 rahvahääletusele pääsejat ja kõik inimesed saavad septembris anda hääle oma lemmiku poolt.

Lisaks aasta õppija kandidaatidele kutsub Andras üles märkama ja tunnustama täiskasvanute koolitajaid, õppijasõbralikke tööandjaid ja õpitegusid. Kõigi kategooriate kandidaate saab esitada lehel www.andras.ee.

Aasta õppija, rahva lemmiku ja teiste tiitlite võitjad kuulutatakse välja 19. oktoobril täiskasvanud õppija nädala avaüritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles