Paavo Nelke noppis taas ühe Soome meistri tiitli

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome käsipalli meistrikuld kuulub kuuendat aastat järjest Riihimäe Cocksile.
Soome käsipalli meistrikuld kuulub kuuendat aastat järjest Riihimäe Cocksile. Foto: Riihimäe Cocks

Kolmapäeval tõmmati neljanda finaalmatšiga joon alla Soome käsipallimeistrivõistluste hooajale.

Ülipõnevaks kujunenud seeria kallutas mängudega 3:1 enda kasuks valitsev meister Riihimäe Cocks, kes alistas otsustavas vastasseisus võõrsil Helsingi Dickeni 28:27 (poolaeg 15:13).

Meistrikulla üle võivad eriliselt uhkust tunda Tapa kandi inimesed, sest just sealt on sirgunud praegune Cocksi väravavahtide treener Paavo Nelke. "Viimane mäng oli meeskonnale sellel hooajal seitsmekümne viies, mida ikka annab järele teha. Ennast valdas täpselt selline tunne – hea, et läbi sai. Mingit erilist meistri fiilingut küll ei ole, vaid pigem tundsin kergendust," rääkis Nelke ja tõi mängujärgse olukorra kirjeldamiseks ilmeka näite meeskonna rõivistust. "Kui otsustava matši järel toodi meestele riietusruumi õlut, siis ei pakkunud see kellegile huvi," ütles ta.

Hooaeg tervikuna kujunes Nelkele koos Riihimäe Cocksiga taas üliedukaks, sest Euroopa tugevuselt teises karikasarjas EHF Cup saadi alagrupiturniiril kirja ajalooline võit, samuti nopiti järjekordne Balti meistri tiitel, rääkimata kodusest meistrikullast ja karikavõidust.

Paavo Nelke sõnul ootab teda Cocksilt ka uus, kahe aasta pikkune leping, mille allkirjastamisega ta veel ei kiirusta. Mees soovib hoopis aidata lähiajal spordiklubi Tapa C-vanuseklassi käsipallipoisse, kes valmistuvad tuleval nädalal kodusaalis peetavateks otsustavateks Eesti noorte meistrivõistluste mängudeks.

Nimetatud võistkonna juures täidab Nelke peatreener Aron Jaanise kõrval talle tuttavaid abitreeneri ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles