Alusalu ja Znotinš näitasid Rakveres tõsist rulluisukiirust

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu krooniti teist aastat järjest Lääne-Viru lahtistel meistrivõistlustel rulluisutamises naiste üldarvestuse võitjaks.
Saskia Alusalu krooniti teist aastat järjest Lääne-Viru lahtistel meistrivõistlustel rulluisutamises naiste üldarvestuse võitjaks. Foto: Sille Annuk

Pajusti-Rakvere kergliiklusteel täna peetud Lääne-Virumaa lahtised meistrivõistlused rulluisutamises tõid starti mitmed nimekad sportlased eesotsas alaga sinasõprust pidava 24-aastase kiiruisutaja Saskia Alusaluga.

Korraldajad Rakvere rulluisuklubist Bont ei pidanud pettuma, sest suurepäraste ilmaoludega ja igati sobiva taganttuulega toimunud jõuproovil sõitsid nii meeste kui ka naiste üldarvestuse parimad välja uued rajarekordid.

Meeste põhiklassis kaitses 9 km pikal distantsil mullust üldvõitu Reinis Znotinš, kelle lõpuajaks kujunes 12.06,1. Lätlane parandas kolm aastat tagasi Marten Liivi välja sõidetud rajarekordit 4,2 sekundiga. Samasuguse tembuga sai hakkama naiste põhiklassi üldarvestuse parim Saskia Alusalu, kes sõitis enda eelmise aasta esikohatulemuse üle 24,3 sekundiga, finišeerides ajaga 13.44,9.

Lääne-Viru maakonna meistrivõistluste arvestuses tõusis vigastuspausi pidanud mulluse tšempioni Alar Ivanovi eemalejäämisel meestest troonile Ivari Kruusmann. Teine oli Kristo Aart ja kolmas Tarvo Saar. Kiireima naise au kuulus Veronica Ivanovile, kellele järgnesid Helen Aart ja Liisi Laaspere.

Parim meesjuunior oli Karl-Martin Laasberg ja naisjuunior Nele-Liis Võhma. Veteranide kullad napsasid meestest Kaidu Nõmmik ja naistest Liivika Ivanov. Üle 60-aastastest veteranidest võidutses Lembit Saart. Lasterullil, kus distantsi pikkus oli 2,5 km, saavutas poistest maakonna meistri tiitli Rico-Helander Lichtfeldt ja tüdrukutest Getrin Raudsepp.

Lääne-Viru lahtiste meistrivõistluste lõpuprotokolli said tulemuse kirja kokku 89 võistlejat, lisaks korraldati lühemal, 1 km pikal distantsil oma sõit pisikestele miniklassi rullitajatele. Kõik resultaadid on nähtavad Rakvere rulluisuklubi Bont kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles