Vabaerakond soovib kolme ministrikoha kaotamist

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Tairo Lutter

Vabaerakonna fraktsiooni liikmed andsid täna riigikogu juhatusele üle eelnõu vabariigi valitsuse seaduse muutmiseks. Muudatuse eesmärk on kaotada ära vähemalt kolm ministri ametikohta ning vähendada ministrite poliitiliste nõunike arvu.

Kolme ministri ja seitsme nõuniku ametikoha kaotamisega hoiab riik aastas kokku pool miljonit eurot.

„Eesti rahvaarv väheneb pidevalt, mis omakorda tähendab seda, et ühel hetkel käib riigi pidamine meile üle jõu. Me vajame pikemat vaadet ja analüüsi riigi valitsemiskulude kokkuhoiuks,“ ütles vabaerakonna saadik ja riigikogu riigireformi arengusuundade väljatöötamise probleemkomisjoni liige Külliki Kübarsepp. Ta lisas, et selleni, mis toimub ministeeriumide ja riigiasutuste sees, meie käed ei ulatu. Seepärast on meie esimene ettepanek hoida kokku valitsuse struktuuri pealt.

Kübarsepp tõi näiteks majandus- ja kommunikatsiooni-, sotsiaal- ja rahandusministeeriumi. „Ühe ministeeriumi dubleerivad ministriametid tuleb liita. Samuti teeme ettepaneku liita keskkonna- ja maaeluministeerium. Optimaalne valitsuse suurus võiks olla 11-12 liiget, mis arvestab Eesti vähenevat elanikkonda ja tööjõupuudust erasektoris," sõnas Külliki Kübarsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles