Vaid viiendik kontrollitud kortermajadest vastas tuleohutusnõuetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad.
Kortermajad. Foto: Elmo Riig / Sakala

 Päästeamet kontrollis mai esimeses pooles tuleohutusnõuetest kinnipidamist kortermajades. Vaid viiendik kontrollitud majadest vastas nõuetele.

Päästeamet viis kontrollikampaania läbi 7. -11. maini, üle Eesti kontrolliti 301 kortermaja, puudustega kortermaju oli 24, edastas päästeamet.

Erinevaid puudusi tuvastati 519, neist 166 olid seotud evakuatsiooniteedega ehk trepikodades ladustati esemeid. Väljapääsuteele paigaldatakse evakuatsiooni segavaid esemeid, kaasa arvatud põlevmaterjali, mis süttides muudab trepikoja kasutamiskõlbmatuks.

Inspektoritele jäid silma ka kortermajad, kus keldrist otse õue viivatel trepikodadel ja keldritel puudusid seestpoolt võtmeta avatavad uksed ning probleeme oli ka lagunevate korstnatega.

Kõige enam viidi kontrollkäike läbi Tallinnas. Puudustega kortermajade suure hulga poolest torkas silma Ida-Virumaa, kus kontrollitud 51 kortermajast oli puudustega 50.

Päästjad alustasid rikkumiste tõttu 110 haldusmenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles