Kes aitab looma? Vigastatud metskits ootab tänaval abi juba ligi ööpäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul avastasid Rakvere Vallikraavi tänaval elavad inimesed, et ühe põõsa all nosib lehti metskits. Lähemal vaatlusel selgus, et loom on end mitmest kohast vigastanud.

Inimesed ei osanud muud teha, kui kutsuda päästjad, kes saabusid peagi. 

Häirekeskus võttis ühendust loomakaitsjatega, nemad omakorda MTÜ-ga Eesti Metsloomaühing. Ehkki päästjad avaldasid arvamust, et metskits tuleb hukata, pakkus MTÜ esindaja, et loom vajab kosumist. Nii otsustati ta jätta kohapeale ja lahkuti abi andmata.

Täna hommikul oli kohalike inimeste üllatus suur, kui metskits ei olnud paigast liikunud. Nad andsid vaevatud loomale juua. Veel täna pealelõunat lamas metskits samal kohal.

MTÜ-ga Eesti Metsloomaühingu juhatuse liige Katrin Idla ütles, et täna pole abi vajava looma kohta ühtegi teadet tulnud. Tema sõnutsi käis eile öösel vabatahtlik kohal ja ütles, et loom liigub. 

Keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader sõnas, et neile pole juhtumist teada antud.

Päästeametist öeldi, et ilmselt on teavitussüsteemis olnud vajakajäämisi, kuid õhtuks oli keskkonnaametil info olemas. 

Mõni nädala tagasi oli sarnane juhtum Tallinnas Nõmmel, kus oli vigastatud metskits ja kuigi Urmas Paeda pere andis loomast teada ametivõimudele, suri loom abisaamata ning ta korjus jäi tundideks tänavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles