Laulupäeval esineb kolmsada last

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupäev. Pilt on illustreeriv.
Laulupäev. Pilt on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Reedel, 18. mail algusega kell 17 toimub Viru-Nigula pastoraadi pargis laulupäev, kus astub üles pea kolmsada last Viru-Nigula vallast ja lähemate naabrite juurest.

Piirkondlik laste laulupäevade traditsioon sai alguse 16. mail 1976 Aluveres. Osalesid Kohala (praegu Uhtna), Aluvere (Sõmeru), Põlula ja Vasta kooli lauljad ja tantsijad. Peo lõpetasid „Kungla rahvas” ja Vasta kooli direktori Harri Laugase sõnad: „See oli nagu päris laulupidu”.

Tema soov oli teha sellest toredast päevast traditsioon. Peo algatajad olid Aluvere koolist:  Helle Pajula, laulmisõpetaja; Ene Sukko, vanempioneerijuht ja direktor Jaan Vassar. Tantsijatega tegeles legendaarne Põlula tantsumemm Agnes Prillop. Järgnevate aastakümnete jooksul korraldasid jätkuvalt laulupidusid pioneerijuhid Ene Sukko (Aluvere), Tuuli Rikkolas (Vasta) ja Linda Järg (Põlula).

Aastate jooksul liitusid Vaeküla ja Sonda kool. Nüüdseks on lisandunud Maidla, Aseri ja Kunda kool. Peod on toimunud eri koolide juures kaheaastaste vahedega (mõnikord on olnud vahed pikemad). Kohtadeks on olnud Pada Linnamägi, Põlula Keldrimägi, Viru-Nigula kaarhall ja rahvamaja, Sõmeru keskusehoone õu, Kohala mõis, Uhtna peoplats jm.

Nüüdseks on viimasest kokkusaamisest möödas juba viis aastat. Reedene pidu on kingiks Eesti vabariigile 100. sünnipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles