Väike-Maarjas hakatakse renoveerima soojustorustikke

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Väike-Maarjas peagi valmivale keskväljakule hakatakse alevikus tegelema samuti soojustrasside renoveerimisega.
Lisaks Väike-Maarjas peagi valmivale keskväljakule hakatakse alevikus tegelema samuti soojustrasside renoveerimisega. Foto: Marianne Loorents

Aktiivse küttehooaja lõppemisega alustab Adven Väike-Maarja alevikus soojustorustike renoveerimistöödega.

Tööde käigus tänapäevastatakse olulisel määral Väike-Maarja soojavõrku: vahetatakse välja 800 meetri ulatuses vananenud soojatorustikke, mille tulemusel vähenevad soojakaod ning paraneb tarbijate varustuskindlus. Keskkonnainvesteeringute keskuse kaasrahastusel renoveeritakse Väike-Maarja alevikus pea 76% soojatorustikest.

Adveni arendusjuhi Priit Tiidu sõnul on küttehooajaväline periood ainus võimalik aeg soojusvõrgu laiemaks korrastamiseks ilma suuremate ebamugavusteta tarbijatele.

Lõviosa töödest toimub Väike-Maarja õppekeskuse ümbruses ning Tamme tänava piirkonnas. Kuna kaevetööde käigus tuleb läbida nii olemasolevaid haljastatud kui asfalteeritud alasid, palub Adven elanikelt mõistvat suhtumist ja koostööd.

Trassidele jäävad lillepeenrad ja ilutaimed tõstetakse ehtistööde ajaks ümber. "Samas tervitame olukorda, kui tublid majaelanikud, kes lillede eest seni on hoolitsenud, on taimed ise välja kaevanud," ütles Priit Tiit. Nii on tema sõnul kindel, et taimed istutatakse hiljem viisil - ja asukohta -, mis majaelanikele enim sobib. Samas märkis arendusjuht, et soojustrassidel on kaitsevöönd, mis ulatub kummalegi poole trassi kahe meetri jagu. "Sellesse alasse ei tohi istutada puid, suuremaid põõsaid ning püsiva iseloomuga ehitisi," rõhutas Priit Tiit.

Tööde käigus kahjustada saanud haljastus taastatakse peale ehitustööde lõppu. Asfaltteede taastamine toimub etapiviisiliselt, tulenevalt tööde eripärast. Tööde vahepealsel ajal taastatakse lahtikaevatud asfalttee kas freesasfaldi või killustikuga.

Ettevõte palub võimalike ebamugavuste pärast, mida soojavõrgu hooldus- ja remonditööd põhjustavad, vabandust. Samas kutsub Adven Eesti kohalikke elanikke üles koostööle, eesmärgiga rajada Väike-Maarjasse moodne ja efektiivne soojusvõrk.

Täpsed piirkonnad ja ajavahemikud, millal Väike-Maarjas ehitustöid teostatakse, on nähtavad lisatud kaardilingil. Täpsemalt teavitatakse korteriühistuid ja elanikke kirja teel ning info on leitav ka Adveni kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles