Ameeriklased arutasid koostööd Rakvere linnaga

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavalitsuse fuajee.
Rakvere linnavalitsuse fuajee. Foto: Meelis Meilbaum

Reedel külastasid Rakveret USA saatkonna esindajad, kes leidsid lisaks pooleteise tunni pikkusele kohtumisele linnajuhtidega aega maakonnakeskuses ja mujalgi käia ning tegid muu hulgas tutvust linnusega.

Ehkki varsti kolm aastat ametis olnud ja seetõttu peagi kodumaale naasev USA suursaadik James D. Melville Jr. seekord Rakveres ei viibinud, esindasid saatkonda inimesed poliitika ja majanduse ning konsulaarosakonnast. Neid võõrustasid Rakvere linnapea Marko Torm ja volikogu esimees Mihkel Juhkami.

Jutuks tulnud teemade ring oli linnajuhtide ütlusel väga lai. Vesteldi nii majandusest, haridus-, spordi- kui ka kultuurielust. "Neid huvitas kõik alates riigigümnaasiumi asukohast kuni ööjooksuni välja," muheles volikogu esimees Mihkel Juhkami. "Kindlasti sünnib kokkusaamisest linnakodanikele kultuuri vallas nähtavaid tulemusi. Olgu need siis mingite näituste, kontsertide või muus vormis. Sild selleks on loodud, nad on Rakveres toimuvat jälginud ja koostööst huvitatud."

Linnapea Marko Torm märkis, et suhtlus Eestis asuvate välissaatkondadega kannab juba esimesi väikeseid vilju. Nii korraldab Briti saatkond Rakvere linnapäevade raames briti teepeo.

Rakvere linnapäevad toimuvad 8.-12. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles