Galerii: Tapal peeti muuseumiööl õuepidu riigi sajanda sünnipäeva auks

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu paljud teised muuseumid üle Eesti, ootas muuseumiööl külalisi Tapa muuseum. 

Muuseumiöö algas rongkäiguga Tapa kesklinnast Jüri Vilmsi platsilt, kus räägiti riigimehe elust ja sellest, kuidas plats Vilmsi nime sai. Kuigi Jüri Vilms ei olnud kuidagi Tapaga seotud, oli ta siiski külastanud Tapat enne Eesti riigi tekkimist ning rääkinud riigi võimalikust peatsest iseseisvumisest. 

Rongkäigus suunduti muuseumi aeda. Tänavune muuseumiöö kandis nime "Öös on pidu", nii tuligi Tapa muuseumi juhatajal Tiina Paasil mõte teha Eesti riigi sajandale sünnipäevale pühendatud õuepidu. 

Esinesid mandoliinimängijad, samuti kohalikud tantsurühmad Tantsuline ja Päikeseratas ning väike mustkunstnik. Õues sai vaadata sünnipäevakaardinäitust ning väljapanekut "Tapa Eesti vabariigi algusaastail", samuti muuseumisse sisse astuda ja sealsete väljapanekutega tutvust teha. 

Et ükski pidu ei saa toimuda söögi-joogita, pakuti rahvale kuumi jooke, suupisteid ning spetsiaalset Eesti riigi juubelile pühendatud torti – seda kõike tasuta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles