Aasta parim noortalunik on läänevirulane Meelis Lindret

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Lindret.
Meelis Lindret. Foto: Kertu Kärk

Reedel Türi lillelaada raames toimunud noortalunike kompleksvõistluse võitis läänevirulane Meelis Lindret, kes õpib Järvamaa kutsehariduskeskuses põllumajandustöötaja eriala kolmandal kursusel. Samuti läks Lindretil kõige paremini või valmistamine purgis.

Teise koha saavutas noortalunik Lauri Mukk, kolmandale kohale tuli Anti Viirmets Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist.

2018. aasta parima noortaluniku Meelis Lindreti sõnul tuli talle võit lihtsalt. “Osalen sellel võistlusel juba kolmandat korda ning igal aastal olen poodiumil olnud. Seekord tõigi mulle võidu ilmselt kogemus, sest iga päev põllul töötamise kõrvalt mul aega harjutada polnud,” kõneles parim noortalunik.

Noortalunike võistluse avas maaeluminister Tarmo Tamm. Oma kõnes sõnas minister, et põllumajandus on üha enam digiteerumas ning muutub tänu sellele noorte jaoks järjest atraktiivsemaks. “Mul on hea meel näha nii palju särasilmseid noori põllumehi end proovile panemas. Kindlasti on teil sellest kogemusest tulevikus suur kasu,” ütles minister.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimehe Roomet Sõrmuse sõnul näitas võistlus, et Eestis leidub noori andekaid ja osavaid põllumehi. “Usun, et tänasel võistlusel osalemise järel on paljudel ees karjäär eduka põllumajandusettevõtjana. Eesti põllumajanduses on toimumas põlvkondade vahetus, mistõttu on sektorisse uusi tegijaid hädasti vaja.”

Võistluse peakorraldaja, Järvamaa kutsehariduskeskuse juhtõpetaja Aive Kupi sõnul annab noortalunike võistlus noortele põllumeestele võimaluse teiste koolide sama eriala õpilastega tuttavaks saada ning omavahel mõõtu võtta. “Kõik ülesanded olid väga praktilised ning neid oskuseid läheb kindlasti vaja ka noorte tulevastes töödes,” lausus Aive Kupp.

Kokku osales selleaastasel võistlusel 27 noort põllumeest ja –naist. Noortalunike kompleksvõistlusel osalemine eeldab teadmisi, kiirust ja oskusi kümnel võistlusalal: väetiste külvinormi arvutamine, või valmistamine purgis, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, põllukultuuride seemnete tundmine ja viljakoti kaalumine, lüpsimasina hooldus, tõstukiga ladustamine, saeketi vahetamine, kasti valmistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles