Doonoritelke ootab ees kaheteistkümnes töösuvi

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoritelk Rakvere Keskväljakul.
Doonoritelk Rakvere Keskväljakul. Foto: Kasper Mäe

Tänavu tuuritatakse doonoritelkidega loosungi all “Ka doonor on riigikaitsja!” mööda Eestit mai lõpust septembri keskpaigani. Peatutakse üheksas Eesti linnas, sealhulgas Rakveres. Telgituur kestab 20 päeva.

Regionaalhaigla verekeskuse arendusjuht ning doonoritelkide projekti ellukutsuja Ülo Lomp sõnul on suvised telgid muutunud Eesti verekeskuste töö loomulikuks osaks.

“Kui telkide projekti algusaastatel oli kõige olulisemaks, et telgid aitaksid tagada suvist doonorivere vajadust, siis nüüd on kujunenud väga oluliseks lisaväärtuseks doonorluse populariseerimise tahk, sest telgid on kõigile avatud ning nähtavad. Tihti tullakse niisama uudistama ja infot saama ning pärast seda lõpeb külaskäik tihti eduka vereloovutusega. Tore on see, et tullakse peredega ja nii nakatuvad doonorlusepisikuga ka lapsed,” kõneles Lomp.

Rakvere Keskväljakul ootavad doonoritelgid tänavu 18. ja 19. juunil kella 12–18.

Doonoritelkide projekti toetavad päästeamet, kaitsevägi, sotsiaalministeerium, kaitseministeerium, politsei- ja piirivalveamet, maa- ja linnavalitsused, maanteeamet, kaitseväe värbamiskeskus, kaitseväe ühendatud õppeasutused, Kaitseliit, Eesti Punane Rist, AS Tallink Grupp ja paljude teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles