Rutja rannaküla täitub suvel muusikaga

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Tintura.
Ansambel Tintura. Foto: Tintura

Läinud suvel esimest korda Rutjal korraldatud kontserdisari "Rutja rannaküla muusika" tuleb jälle. Hiljuti anti teada, kes on tänavused esinejad.

Juulis ja augustis toimub kokku neli kontserti, ots tehakse lahti Rutja Rannapere kodukohviku välilaval neljapäeval, 12. juulil, mil esineb Tintura.

Äsja debüütalbumi "Ebaõiglase uni" ilmutanud muusikute näol on tegemist poolteist aastat tagasi kokku tulnud kooslusega, kelle muusikas põimuvad eri maade rahvamuusika, vinüülide krõbin, sämplid arhiivisalvestistelt, hiphopirütmid ja rahvapillide kõla. Esinenud on ansambel nii pärimusmuusikafestivalidel kui ka klubiüritustel. Tintura moodustavad Karoliina Kreintaal (vokaal, pärimuspillid), Lauri Täht (sämplerid, efektid) ja Taavet Niller (kontrabass, vokaal).

14. juulil tuleb "Rutja rannaküla muusikal" kuulajate ette Kaire Rapur, 21. juulil musitseerivad Andrus Albrecht ja Marge Niller ning 24. augustil ehk päev enne muinastulede ööd paneb sarjale väärilise punkti Curly Strings. Kõikide kontsertide algus on kell 20.

Kontserdisarja korraldaja Marge Nilleri sõnul oodatakse tänavu Rutjale rohkem publikut, kui oli seda mullu. "Kõik need, kes eelmisel aastal kohale tulid, jäid rahule ja ka ma ise jäin väga rahule. Ainult rahvast oleks võinud vaatamas-kuulamas rohkem olla," rääkis ta. "Aga ma ei heitnud selle pärast meelt. Kõige paremaks reklaamiks osutus lähedastel ja tuttavatel nööbist kinni võtmine ning rääkimine."

Lava seatakse Rutjal tänavugi üles nõnda, et muusikat saab nautida kasvõi mererannas istudes. "Kes soovib, see võib oma piknikukorvi kaasa võtta. Rahvast mahub palju, rand on suur," lisas Marge Niller ja meenutas, et näiteks mullu käis tema ja Andrus Albrechti kontserti samas kohas kuulamas oma paarsada inimest.

Kuula Tintura muusikapala "Kadhja".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles