MTA kontrollis Lääne-Virumaa ehitusobjekte

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja renoveerimine.
Kortermaja renoveerimine. Foto: Meelis Meilbaum

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad külastasid eelmisel nädalal üheksat Lääne-Virumaa ehitusobjekti, et kontrollida töötajate registreerimist ja võimalikku ümbrikupalga tasumist. Kontrollitud 78 töötajast oli registreerimata 14.

MTA maksuauditi üksuse juhi Külli Koidumäe sõnul olid seekord luubi all renoveeritavad ehitised. “Suveperioodil tehakse palju kortermajade fassaaditöid, kuhu kaasatakse hooajalist tööjõudu. Märkimisväärne oli seekord see, et ühel ehitusobjektil olid kõik viis ehitajat registreerimata. Tuletame meelde, et ka kõik hooajalised töötajad tuleb kindlasti registreerida,” ütles Koidumäe.

“Ühel ehitusobjektil töötasid kaks ettevõtte juhatuse liiget, kes ei olnud töötajate registrisse kantud, kuid parandasid selle vea ja on nüüd töölepinguga registris kirjas. Oleme juhatuse liikmeid varemgi ehitusel töötamast leidnud ja kindlasti tuleb ka neil oma töötamine registreerida,” lisas Koidumäe.

Kontrollitud äriühingutest neli olid sellised, kus palgatase jäi oluliselt alla sama tegevusala keskmisele palgale. “Need äriühingud kutsume nõustamisele, et selgitada välja väikese palgataseme põhjus ning vähendada nende ettevõtete maksuriske,” märkis Koidumäe.

MTA jätkab vaatluste tegemist ja ettevõtjate nõustamist ümbrikupalga maksmise riskide ning ohtude teemal üle Eesti, sealhulgas senisest rohkem just väikelinnades ja asulates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles