Eesti Ukrainlaste Kongress istutab Rakveresse tamme

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed tammeistikud.
Väikesed tammeistikud. Foto: Peeter Kümmel

Täna istutavad Eesti Ukrainlaste Kongressi esindajad, Ukraina suursaatkonna ajutine asjur Vasyl Yakovenko ja Rakvere linnajuhid Rakverre tamme. Käimasoleva rohenädala raames istutatav puu on kingituseks Eesti vabariigile 100. aastapäeva puhul.

“Eesti Ukrainlaste Kongress soovib Eesti ja Ukraina rahvaste vastastikuse lugupidamise märgiks istutada igas Eesti linnas ja vallas puu, mis sümboliseerib üksmeelt kahe riigi vahel. Nende puude istutamine on meie ühine kingitus Eesti vabariigi 100. aastapäevaks. Meil on hea meel, et Rakvere linnavalitsus meie algatusega kaasa tuli,” kõneles Eesti Ukrainlaste Kongressi esimees Vira Konõk.

“Eestit ja Ukrainat seovad ammused sõprussuhted. EV 100 juubeliaasta on väärikas põhjus sõprussidemete kinnitamiseks, ja miks ei võiks see hetkel veel habras tammepuu olla innustuseks ja lootuse märgiks,” lisas Rakvere linnapea Marko Torm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles