Linnapäevad tähistavad “Sajandi sünnipäeva”

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraadi peeti ka mullustel linnapäevadel.
Paraadi peeti ka mullustel linnapäevadel. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnapäevad toimuvad 8.–12. juunini. EV 100 aastal on nende läbivaks teemaks “Sajandi sünnipäev”. Linnapäevadega tähistatakse traditsiooniliselt Rakvere sünnipäeva, tänavu ka Eesti vabariigi ja Omniva sajandat sünnipäeva ning 100 aasta täitumist Eesti ja Suurbritannia vahelise sõpruse algusest.

Linnapäevade kavas on traditsiooniks kujunenud Pikk Kreisilaat, rikkaliku programmiga kirikute öö, põnnide paraad, kultuurilava kirikupargis ja teised üritused ning paljud uued ettevõtmised.

Rakvere abilinnapea Triin Vareki sõnul heidetakse tänavu pilk möödanikule. ““Sajandi sünnipäeva” märksõnadeks on põlvkondade sidusus, traditsioonide austamine ja EV 100,” kõneles Triin Varek. “Sel aastal linnapäevade kujundiks olev (aja)jalgratas sümboliseerib ühtviisi nii mööda tuhisevat aega kui ka meile kõigile tuttavat Arvo Pärdile pühendatud skulptuuri “Noormees jalgrattal muusikat kuulamas” Rakvere Keskväljakul,” lisas abilinnapea. Jalgrattaid näeb Rakveres veeremas ka päriselt, sest esimest korda toimub reede, 8. juuni hilisõhtul võistkondlik öine jalgrattaorienteerumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles