Tööinspektsioon avastas maakonnas olulise rikkumise

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni andmetel toimubki enamik ehitustöid tellingutel.
Tööinspektsiooni andmetel toimubki enamik ehitustöid tellingutel. Foto: Sander Ilvest

Tööinspektsioon kontrollis üle Eesti ette teatamata 79 ehitusplatsi, Lääne-Virumaal avastati ohtlik puudus.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnul oli Lääne-Virumaal ühel ehitusplatsil tellingutelt kaks ankrupolti eemaldatud ja jäetud tagasi panemata. “Sellise vea tagajärjel kaotavad tellingud oma tugevuse ja võivad ümber kukkuda,” sõnas Oja.

Kontrollitud 79 ehitusplatsist 55-l toimuski töö tellingutel.

Kokku avastati 227 rikkumist ja algatati seitse väärteomenetlust. Vaid 10 protsendil kontrollitud ehitusplatsidest oli tööohutus tagatud.

Ehitussektor on kõrge ohuhinnanguga valdkond, kus toimuvad jätkuvalt tööõnnetused, milles töötaja saab üliraskelt vigastada või hukkub. Eelmisel aastal registreeriti ehituses 392 tööõnnetust.  

Sihtkontrolli eesmärgiks oligi ennetada ehitajatega toimuvaid tööõnnetusi, mille peamiseks põhjuseks on kukkumist takistavate vahendite puudumine või nende ebaõige kasutamine.

Tööinspektsioon pakub võimalust kutsuda ettevõttesse töökeskkonna konsultant, kes annaks nõu, kuidas töökeskkonda parendada. Töökeskkonna konsultandi kutsumiseks tuleb saata e-kiri tööinspektsiooni üldaadressile ti@ti.ee. Täpsemat teavet on võimalik saada tööinspektsiooni infotelefonilt 640 6000 või kodulehelt. Ettevõttele on konsultandi teenus tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles