18-liikmeline pardipere kolis Keskväljakult Kirikuparki

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval jäädvustas Rakvere abilinnapea Triin Varek oma kabinetiaknast, kuidas pardimamma koos poegadega mööda Parkali tänavat Kirikupargi poole siblib ja kuidas üks neiu pardiperet eskordib ning liiklust reguleerib.

Vareki sõnul rääkis linnaaednik Anu Otsma paar nädalat tagasi, et oli avastanud Keskväljakult ühest huvitavast kohast pardimamma pesa. Otsma oli veel mures olnud, kas inimesed samuti seda märkavad või jääb pesa siiski tähelepanuta ja hauduvat parti ei häirita. Pesa kuhugi turvalisemasse kohta ju liigutada ei oleks saanud.

"Tundub, et läks hästi ja pardimammat ei segatud," rõõmustas Triin Varek ja tunnustas Rakvere reaalgümnaasiumi abiturienti Elise Poomi, kes autosid peatas, et pardipere saaks turvaliselt oma teekonna läbitud. "Nad liikusid suhteliselt kiiresti, ma ei jõudnud pildistamiseks isegi akent avada."

Pardipere rännaku ajal lõunalt tulnud linnavalitsuse töötajad olid abilinnapea sõnul maja ees olnud lastelt kuulnud, et poegi oli mammal koguni 17. "Tavatult palju, aga väga vahva. Pardiperet nähes on üldjuhul ikka viis-kuus-seitse poega," märkis Varek.

Peale nähtud seiklust oli linnaaednik tuvastanud, et pesa oli Keskväljakul tõepoolest hüljatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles