Kadrina staadionimuru saab roheliseks spordisõprade ja pritsumeeste abiga

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Pajussaar (ees) ja Reio Mändla kannavad hoolt, et Kadrina staadioni muru oleks sama roheline kui kuulus Hispaania Camp Nou.
Martin Pajussaar (ees) ja Reio Mändla kannavad hoolt, et Kadrina staadioni muru oleks sama roheline kui kuulus Hispaania Camp Nou. Foto: Romet Kirsch

Rakvere ja Kadrina komando päästjate, omavalitsuse, kohaliku soojaettevõtte ja mitmete vabatahtlike ühise pingutuse tulemusena lahenes Kadrinas mõnda aega muret valmistanud staadionimuru kastmise küsimus.

Härjal haaras sarvist jalgpallihuviline Kadrina ettevõtja Marko Valdmets, kes ei suutnud rahulikult pealt vaadata, kuidas kodustaadioni muru päikese käes kõrbeb, ja hakkas organiseerima: laenas algatuseks Rakvere päästekomandost voolikud ja kohalikelt vabatahtlikelt pritsumeestelt vajalikud ühendused.

Kadrina meeskonna eestvedaja Reio Mändla saavutas omakorda kokkuleppe vallavalitsusega, kes lubas katta rahvamaja hüdrandist võetava kastmisvee arved. Ükskõikselt ei jäänud pealt vaatama teisedki huvilised ja ettevõtted, vaid igaüks panustas niipalju kui võimalik.

"Mängime meestega igal reedel staadionil jalgpalli ja hakkas juba silma, et muru muutub järjest kehvemaks. Hiljuti käis siin Rakvere Tarvase duubemeeskond võistlemas ja isegi nende treener meenutas, et eelmisel aastal oli siin super muru, aga nüüd nagu mingi põld," meenutas Valdmets, kelle sõnul sai see ütlus viimaseks piisaks karikas, mis sundis tegutsema. "Hooldus tehti väljakule küll kevadel ära, aga siis jäid kõik vihma ootama, mida ei tulnudki."

Eesti meistrivõistluste kolmandas liigas võistlev SK Kadrina jalgpallimeeskonna käekäik läheb kohalikule kogukonnale vägagi korda. Kodumänge vaatab tavaliselt umbes poolsada huvilist, mullu tuli ühele kohtumisele lausa sadakond inimest. Tänavune liigatabel peegeldab, et kadrinlased pole papist poisid: seni peetud kuuest mängust on võidetud neli, lisaks on lõppenud üks kohtumine viigiliselt ning vaid korra on tulnud vastu võtta kaotus.

Eile õhtul staadionimuru kastmisega ametis olnud Reio Mändla ja Martin Pajussaar rassisid paar tundi. Samasugune programm ootab Mändla sõnul veel täna õhtul ees väljakul, millele huumorit armastavad mehed on andnud juba maailmakuulsa tippsatsi FC Barcelona ligi sada tuhat vutisõpra mahutava kodustaadioni järgi hellitavalt nime Kadrina Camp Nou.

Homme kell 14 oodatakse aga kõiki Kadrina ja lähiümbruse spordisõpru jälgima Eesti meistrivõistluste mängu, kus vastu tuleb pealinna meeskond Lasnamäe FC Ajax II.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles