Galerii: tipptriatleet Marko Albert võistles Kadrinas noorsportlaste toetuseks

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Kadrina staadionil neljas võistkondlik NATO test, millel on üllas eesmärk: tutvustada Kadrina Noorsportlaste Fondi ja koguda sinna annetusi, mis aitavad tulevasi kohalikke sporditähti.

Mõne tegutsemisaasta jooksul juba enam kui kümne tuhande euroga valla noori sporditegijaid toetanud Kadrina Noorsportlaste Fondi aitas tänavu tutvustada maailma triatloniparemikku kuuluv Marko Albert.

38-aastane Albert ja mitmed teised tema tiimikaaslased triatloniklubist 21 CC moodustasid märkimisväärse osa tänavusel jõuproovil võistelnutest.

"Noorsportlaste toetamine kõnetab ikka ja nende toetamiseks tulen hea meelega kohale kui vähegi võimalik," rääkis Marko Albert. Nimeka trialtleediga koos olid täna Kadrinas võistlemas Eesti juunioride triatlonitipud Kaarel Trepp, Johannes Sikk ja Armin Angerjärv.

Rakvere juurtega Alberti sõnul pole siinkandis treenimine ja võistlemine esmakordne. "Minu treeneril Jüri Käenil on elamine Viitnal, kus oleme ka laagris olnud. Olen siinkandis päris palju viibinud ja seetõttu on kant tuttav," märkis ta. "Et kuulun ühtlasi kaitseväe spordirühma, siis pole ka NATO test minu jaoks midagi uut – teen seda igal aastal vähemalt ühe korra kindlasti kui mitte mitu korda. Kuidas saavutada sellel sooritusel maksimumpunktid, on juba selge ja ega ma endale mingit allahindlust selles osas ka ei teeks. Oleks ka imelik kui üks spordimees ei suudaks selle testiga maksimaalset 300 punkti koguda."

Võistkondliku NATO testi punktide kokkulöömisel selgus, et 14 osalenud neljaliikmelise tiimi hulgas noppisid 21 CC esindajad kolmikvõidu: võrdselt maksmimaalsed 900 punkti (arvesse läksid iga võistkonna kolme parema liikme tulemused) kogusid nii triatloniklubi 21 CC naiskond ja meeskond kui ka juuniorid.

Edukaim Kadrina tiim oli neljanda koha saanud HAKA Plast 895 punktiga.

Võistkondlik NATO test koosnes kolmest alast: kahe minuti jooksul käte kõverdamisest toenglamangus, istesse tõusust selililamangust käed kukla taga sõrmseongus ja lõpetuseks 3200 meetri jooksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles