Jaan Sööt esines eksklusiivsel aiakontserdil

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul astus Rakke lähedal väikeses Edru külas Uustalu talu õuelaval üles armastatud muusik Jaan Sööt, keda oli kogunenud kuulama kümneid inimesi.

Eksklusiivseks aiakontserdiks nimetatud õhtu korraldasid kolm kanget kohalikku naist. Uustalu talu perenaine Külli Tälli rääkis, et mõte oma kodus kontserti korraldada on tal kuklas tiksunud juba mitu aastat.

"Olen taolistel kontsertidel käinud ja mulle on väga meeldinud," kõneles perenaine.

Et viimaks sai oma kodus kontserdipaik valmis, võetigi sõbrannadega asi ette. "Jaan Sööt on üks minu lemmikutest," põhjendas Külli Tälli esineja valikut.

Jaan Sööt ütles, et taolised väikesed kodukontserdid on paaril viimasel aastal päris populaarseks muutunud ning talle meeldib võõratses kodudes esinemas käia.

"Kindlasti kuulub see minu ameti meeldivama poole hulka," rääkis muusik.

Noarootsis elav laulja lisas, et oli ütlemata ilus sõita paarsada kilomeetrit läbi õitsva isamaa. "Meil Lääne-Eestis selliseid õitsvaid rapsipõldusid näiteks pole," märkis ta.

Kontserdil esitas Sööt nii vanu kui ka päris uusi laule. Külli Tälli ütles, et muljed kontserdist olid väga head. "Rahvast tuli üllatavalt palju ja kõik on väga sõbralikud," lisas perenaine.

Omapäraseks muutis Uustalu talus toimunud kontserdi seegi, et pileti hinna sisse kuulus ka toekas amps kodust kooki.

Ainult sääsed kippusid liiga tegema ning taluperemees Kaimar Tälli pidi kontserdi ajal käima Jaan Sööti sääsetõrjevahendiga töötlemas. Aga muusikat kuulates sääsed ununesid, nentis nii mõnigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles