Piltuudis: Rakvere teid parandatakse lippi lipi peale pannes

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Vabaduse tänaval on tee lapitud ribadena.
Rakvere Vabaduse tänaval on tee lapitud ribadena. Foto: Meelis Meilbaum

Rakveres asfalteeritakse teid ja tänavaid, aga viis, kuidas seda tehakse, võib kõrvaltvaatajale tunduda kummaline.

Rakvere abilinnapea Neeme-Jaak Paap ütles, et tegu on igakevadise teede korda tegemisega. “Esmajärjekorras tehakse korda teedel olevad hästi teravad löökaugud, mis talve jooksul on välja tulnud,” märkis Paap. Ta nõustus, et niisugune ribadena teeparandus on justkui tule kustutamine. “Muidugi oleks parem, kui saaks terve tee üles freesida ja panna uue asfaldi, kuid meil ei ole selliseid vahendeid. Jääb mulje, nagu oleks lipp lipi peal, lapp lapi peal, aga see on kõige hullemate kohtade likvideerimine, et tee päris ära ei laguneks,” rääkis Paap.

Abilinnapea sõnutsi püüavad nad korda teha võimalikult palju teid. “Igal aastal rahalises mahus 65 000 – 72 000 euro eest.”

Paap lisas, et siia alla ei kuulu uued teed. “Võidu tänav, Karja tänav, täiesti uus tee tuleb Kasarmu tänavale, samuti Parkali tänav. Ka ei suuna me praegu raha Pikale tänavale, sest järgmisel aastal võtame tee üles,” kõneles Paap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles