Ebaveres patseerib jälle noor karu

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebavere terviseradadel sportijatel soovitatakse tähelepanelik olla, sest sealkandis liigub ringi noor karu, kes põhjuseta tüli ei tekita.
Ebavere terviseradadel sportijatel soovitatakse tähelepanelik olla, sest sealkandis liigub ringi noor karu, kes põhjuseta tüli ei tekita. Foto: Arvet Mägi

Mullu sügisel Väike-Maarja alevis tatsanud karu lippab jälle vallakeskuse lähedal ringi. Viimati erutas umbes paariaastane mõmmi kohalike elanike meeli nädalapäevad tagasi.

Väike-Maarja jahindusühistu Gun & Shot esindaja Heimar Lepiksoo lausus, et tegemist võib olla tõepoolest eelmisel aastal ema poolt hüljatud ja nüüd omapäi elava karupojaga. “Ta rändab meil siin pidevalt ringi,” lisas ta.

Lepiksoo sõnul ei juhtu suurt midagi, kui just inimesed heatahtlikkusest karule ninaesist pakkuma ei hakka. “Kui karu hakatakse toitma, saab temast nuhtluskaru, sest ta harjub sel juhul inimestega ära,” tähendas jahimees, lisades, et inimesed talitavad niimoodi tihti lihtsalt teadmatusest ja teevad seeläbi karule hoopis karuteene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles