Firma juhte ähvardab töömehega juhtunud õnnetuse tõttu tingimisi vangistus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstus. Foto on illustratiivne.
Puidutööstus. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Prokurör taotles kolmapäeval Viru maakohtus puidufirma juhtidele töömehega juhtunud õnnetuse tõttu tingimisi vangistust, firmale taotles prokurör suurt rahalist karistust, edastas ERR-i uudisteportaal.

Prokurör taotles AS-i Imprest juhatajale Timo Hermlinile ja tsehhi meistrile Kaili Raagale tingimisi üheaastast vangistust kolmeaastase katseajaga ning AS-ile Imprest juriidilise isikuna rahalist karistust 100 000 eurot.

Kaitsjad leidsid, et kõik süüdistatavad tuleb õigeks mõista.

Süüdistuse järgi põhjustasid süüdistatavad oma tegevusetusega ning töötervishoiu- ja tööohutusnõute eiramisega inimesele raske tervisekahjustuse.

Süüdistuse kohaselt tekitasid süüdistatavad oma tegevusetusega olukorra, kus töötaja asus tööle ohtlikku töökeskkonda ning lõikas järkamissaega otsast oma vasaku käelaba.

Õnnetus juhtus 2016. aasta 14. jaanuaril, kui järkamissaega töid teinud 49-aastase freesimishalli puidupingitöölise käsi jäi lõiketerade tsooni ning pressi ja sae vahele kinni.

Järkamissael puudusid kaitsekatted, mis oleksid välistanud käte asetamise lõiketerade tsooni.

Kohus langetab otsuse 4. septembril. (ERR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles